Gäddfiske med bifångst

jonas_borre

Jag och Fredrik drog iväg efter jag hade slutat jobbet idag. Vi kom iväg strax efter 13:30 tiden så vi hade ändå en bra stund att fiska innan det blev mörkt.

Fredrik hade fiskat i Gamlebyviken på förmiddagen och hade haft det trögt så vi bestämde oss för att åka ut i Gudingen istället. Vi visste nästan att vi skulle få mycket fisk men hade ju självklart förhoppningar om att någon skulle vara lite större.

Vi såg och fick mycket gäddor men tyvärr var det inte någon storlek på dem utan vi kanske hade en topp på ca. 2kg. Vi hade bestämt oss för att vi bara skulle fiska grunt idag. Efter dagen kan vi konstatera att de stora gäddorna fortfarande står kvar ute på djupare vatten.

Bästa betet för dagen var en 15cm Conrad wobbler från Fladen. Den tog 90% av all fisk, så det var överlägset bäst.

I stort sett på alla platser där djupet var ca. 3m och botten var steril sandbotten med några få fläckar av vegetation såg vi en hel del abborrar. Stora stim med ca. 500g fiskar patrullerade vikarna och jag lyckades faktiskt peta upp en skaplig borre på 760g, som även den tog på en Conrad Wobbler.

Riktigt härlig dag på sjön med mycket fisk i båten, men de stora saknades. I morgon blir det nog ett öringpass.

jonas

Har fiskat väldigt mycket abborre de senaste åren och har bestämt mig för att jag vill utveckla mitt fiske lite mer och försöka fånga fler arter.