Öringfiske

fredde_trout

Idag åkte jag och Fredrik ut genom Spårösund och planen var att vi skulle börja driftmeta efter Simpa eller Flundra och sedan skulle vi övergå till lite fiske efter Havsöring.

Vinden låg rakt in mot Grönö så vi åkte ut en bra bit över Lindödjupet och slängde i våra metetackel. Vi fiskade med ett klassiskt paternostertackel som vi hade pimpat upp lite med några lyspärlor och spinnarskedar. Som agn hade vi helt vanliga kokta räkor.

Vi fiskade över ca. 30 meters djup och med båten drivande med vinden i ca 1.5 knop så släpade vi tacklen på botten. Det tog inte många sekunder innan jag fick napp och upp kom en Hornsimpa. Tyvärr är den ju inte med i tävlingen men det är ju alltid roligt att få fisk.

Vinden låg på ganska hårt och det var kallt som tusan så vi bestämde oss för att flytta oss till en lävik för att värma upp oss lite och försöka få en öring.

Ganska snart kom vi in i en vik som låg rättvänd och där var det helt spegelblankt, 1-2 meter djupt och tång så långt ögat kunde nå.

På Fredriks tredje kast hade han två öringar som följde hans kustwobbler utan att hugga. Dom vände ett par meter från båten. Fredrik kastade på samma ställe igen och den här gången högg en vacker vild öring på 50cm och 1kg prick.

Samtidigt kastade jag och hade 4(!!!) öringar efter betet. Helt fantastiskt att se dom i kristallklart vatten och det är första gången i mitt liv jag har sett 4 öringar jaga samma bete. Tyvärr högg dom inte och sedan dog det ut. Vi hade inte fler kontakter under dagen.

jonas

Har fiskat väldigt mycket abborre de senaste åren och har bestämt mig för att jag vill utveckla mitt fiske lite mer och försöka fånga fler arter.