Gösfiske i Kyrksjön

image

Jag och Fredrik åkte till Kyrksjön i Odensvi för att försöka oss på att får lite gös. Jag har alltid vertikalfiskat efter gös tidigare men har tröttnat på att sitta och glo på ett ekolod hela dagarna, det är helt enkelt inte något som passar mig speciellt bra. Nu var det traditionellt jiggfiske som gällde.

Vi köpte fiskekort i Odensvi Lanthandel och var ute på sjön strax innan 08:00. Vi hade ganska växlande väder med ömsom regn, ömsom sol. Fisket var bra. Vi fick 11 gösar. Inga speciellt stora, men personligen tycker jag att det har gått inflation i alla storfiskerapporter och helt plötsligt så är en gös på 5kg en liten fisk. I min värld är det en fantastisk gös och det är få som har lyckan att få en gös över 5kg. De flesta gösar vi fick var stöpta i samma form. 55cm många och en vikt på ca 1500g. Riktigt fina fiskar som är grymt roliga att ta på lite lättare grejer.

Vi fiskar med 6-7 fots spön med en kastvikt på ca 10-30g. Jiggarna vi använder är mellan 7-11 cm med 15g jigghuvuden. Håll utkik här framöver, jag ska försöka sätta ihop en liten guide till jiggfiske med lättare utrustning, eller i alla fall visa vad jag själv använder. Bästa jiggen för dagen var McRubber Bass.

Vi åker ut en tur snart igen, då kommer en lite mer detaljerad rapport.

jonas

Har fiskat väldigt mycket abborre de senaste åren och har bestämt mig för att jag vill utveckla mitt fiske lite mer och försöka fånga fler arter.